ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΖΩ – ΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ & ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Έναρξη: Παρασκευή 27/10/2023  (18:00 – 21:00 μ.μ.)

Συντονίστρια: Tζίνα Παναγιωτίδη*, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια ΚΤΨ

Η γλώσσα της εικαστικής τέχνης είναι μία παγκόσμια γλώσσα την οποία όλοι αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο. Η δύναμη της εικόνας, των χρωμάτων, των σχημάτων έχει πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι λαοί από παλιά. Η εικαστική ψυχοθεραπεία χρησιμοποιεί τη μη λεκτική γλώσσα της τέχνης για να εκφραστεί το άτομο αυθεντικά, να απελευθερώσει δυνατά συναισθήματα, να επουλώσει πληγές και ψυχικά τραύματα και να ενισχύσει τρισυπόστατα την υγεία του.

Η κρυφή δύναμη της εικαστικής τέχνης ενισχύει τη ζωή στην ουσία της και αποτελεί ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας και αυτοέκφρασης. Είναι πολλές οι αλήθειες και οι βαθιές επιθυμίες που δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια. Πρόκειται για εκείνες τις αλήθειες και επιθυμίες που δεν έχουμε καν στο συνειδητό μας.  Η δημιουργική διαδικασία μέσω της τέχνης έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει και να εκφράσει αυτές τις κρυφές πτυχές του εαυτού με μη λεκτικό τρόπο. Μέσω της τέχνης μπορεί να αποτυπωθεί ποικιλία συναισθημάτων, ιδεών, πεποιθήσεων. Έτσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε  και να δώσουμε νόημα σε εμπειρίες που δεν μπορούμε ή δεν αντέχουμε να επικοινωνήσουμε με λέξεις.

Η εικαστική ψυχοθεραπεία πολλές φορές θυμίζει «Το ταξίδι για την Ιθάκη». Δεν παίζει ρόλο μόνο το αποτέλεσμα μιας εικόνας αλλά και όλη η διαδικασία της δημιουργίας του. Οι εμπειρίες μιας τέτοιας θεραπευτικής διαδικασίας είναι έντονες. Βαδίζεις πολλές φορές σε απάτητα μονοπάτια ή βουτάς πιο βαθιά στις δικές σου προσωπικές θάλασσες μέσω του ισχυρού εργαλείου της τέχνης.

Το σίγουρο είναι ότι όλη η διαδικασία έχει τρυφερό και ευγενικό χαρακτήρα. Άλλωστε η τέχνη δεν μπορεί να πληγώσει. Σε ταξιδεύει κάθε φορά μέχρι εκεί που εσύ θες και μπορείς να πας!

Συναντήσεις 2023-4:    27/10,     10,24/11,      8,22/12,      19/1,      2,16/2,      1,15,29/3,      12,26/4,      24/5,    7/6

Αξία Συμμετοχής : 100€ μηνιαίως (80€+ΦΠΑ) από Οκτώβριο – Μάϊο

Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την αποστολή του Αποδεικτικού Κατάθεσης της 1ης δόσης, ύψους 100 ευρώ, στον λογαριασμό Alpha Bank GR23 0140 1100 1100 0278 6053 266 (Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται με τα έξοδα ηλεκτρονικής αποστολής ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα)

* Ισχύει έκπτωση 20% για εκπαιδευόμενους Ι.Σ.Σ.Ε.