ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ

“ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ – ΖΩ” : Δημιουργικά μονοπάτια ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης

Έναρξη: Πέμπτη 26/10/2023   (& κάθε 2η Πέμπτη, 18:00 – 20:00 μ.μ.)

Συντονίστρια: Δρ Ολυμπία Αγαλιανού*

Οι  τέχνες του χορού και της μουσικής συνδέονται στενά μεταξύ τους και αποτελούν πανανθρώπινο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε αυτές είτε ατομικά είτε ως μέλος μιας ομάδας και να οδεύσει προς την κατανόηση και ανάδειξη της προσωπικής εκφραστικότητας και δημιουργικότητάς του. Η συμμετοχή στη μουσικοκινητική πράξη δημιουργεί βιώματα και εμπειρίες πλήρεις νοημάτων και ο αναστοχασμός σε αυτές αποκαλύπτει αβίαστα τους πολλαπλούς εαυτούς μας, τις ατομικές και κοινωνικές διαστάσεις της ύπαρξής μας.

Στην Ομάδα Μουσικοκινητικής Έκφρασης θα έρθουμε σε επαφή με την μουσική και χορευτική επιτέλεση, θα διερευνήσουμε το αρχετυπικό φαινόμενο του ρυθμού με τη φωνή, το σώμα μας. Μέσα από καλλιτεχνικά μονοπάτια, αξιοποιώντας τεχνικές καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, θα επιχειρήσουμε συνέργειες οι οποίες θα φωτίσουν, αδυναμίες και ευκολίες με στόχο να οδηγηθούμε σε τρόπους συνύπαρξης και συμπόρευσης.  Η λειτουργία της μουσικής και του χορού στο «εδώ και τώρα» προσφέρει το απαραίτητο υλικό για τη συστημική εμβάθυνση, την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη, παράλληλα με την τέρψη που προσφέρουν η έκφραση και η δημιουργία. Η αρχαιοελληνική έννοια της μουσικής ως ενότητας του λόγου της μουσικής και της κίνησης και η πλατωνική ιδέα ότι ο ρυθμός είναι η διευθύνουσα αρχή του σύμπαντος θα συντροφεύσουν την πορεία μας.

Συναντήσεις 2023-4:     26/10,      9,23/11,      7,21/12,     11,25/1,      8,22/2,      7,21/3,     4,18/4,     16,30/5

Αξία Συμμετοχής : 100€ μηνιαίως (80€+ΦΠΑ) από Οκτώβριο – Μάϊο

*Δυνατότητα συμμετοχής σε μία συνάντηση προτού εγγραφεί κάποιος, με δέσμευση μόνον ως προς το κόστος της συγκεκριμένης συνάντησης.

Λογαριασμός Alpha Bank GR23 0140 1100 1100 0278 6053 266 (Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται με τα έξοδα ηλεκτρονικής αποστολής ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα)

—Ολυμπία Αγαλιανού

Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Φ.Π.Ψ, Ε.Κ.Π.Α), πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Ε.Κ.Π.Α)/ Τετραετής εκπαίδευση στη συστημική θεωρία (Α.Κ.Μ.Α.), τελειόφοιτος χοροθεραπεύτρια (GADT). Aπόφοιτος διετούς μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στη μουσικοκινητική αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη), πτυχιούχος Αρμονίας (Παναρμόνιο Ωδείο Αθηνών). Ελεύθερη σπουδή στο χορό, τη μουσική και το θέατρο. Έχει υπηρετήσει 20 χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει διδάξει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε προγράμματα των Ανοιχτών Πανεπιστήμων Dortmundκαι Bochum (Γερμανία), τη Σχολή Μωραΐτη και άλλα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγγραφέας μιας μονογραφίας, επιστημονικών άρθρων και μέλος συγγραφικής ομάδας σχολικών εγχειριδίων και συλλογικών ελληνικών και ξενόγλωσσων εκδόσεων. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος, χορεύτρια και μουσικός με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Είναι  επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και αντιπρόσωπός του στο International Orff-Schulwerk ForumSalzburg. Υπηρετεί ως μέλος Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια Ε.Κ.Π.Α., ΠΑ.ΜΑΚ και  Δημοκρίτειο και σε επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.