ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πιστοποίηση: Bert Hellinger (2002), DGfS (2015) Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής (2017).

 

Το Ε.Ι.Σ.Α. προσφέρει το μοναδικό Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης* στην Συστημική Αναπαράσταση (Σ.Α.) στην Ελλάδα, φέροντας πιστοποίηση από

 • τον ιδρυτή της, Bert Hellinger (2002),
 • τον διεθνή φορέα πιστοποίησης Deutche Gesellschaft fur Systemaufstellungen -DGfS- (2015) και
 • από το 2017, της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής, δίνοντας στους αποφοίτους του δικαίωμα εγγραφής στους Καταλόγους της, ως ‘Συστημικοί Σύμβουλοι με Ειδίκευση στην Σ.Α.’

*Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών προσδιορίζεται ως μετεκπαίδευση, δηλαδή επιστημονική εξειδίκευση στην Συστημική Αναπαράσταση, προϋποθέτοντας τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συναφείς σπουδές και αντικείμενα.


Σε Ποιους Απευθύνεται

Το Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Συστημική Αναπαράσταση απευθύνεται στον ευρύτερο ψυχοκοινωνικό χώρο, σε επαγγελματίες και τελειόφοιτους αντίστοιχων τομέων. Όσοι δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά έχουν βασικές ανθρωπιστικές σπουδές, είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα υπό ορισμένες προϋποθέσεις (π.χ. εργάζονται ήδη στο χώρο της ψυχικής υγείας, έχουν μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της ψυχικής υγείας).

Από το 2017, το Πρόγραμμα απευθύνεται και σε απόφοιτους Γενικού Πτυχίου.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται κατά περίπτωση από την Εκπαιδευτική Επιτροπή, κρίνοντας και τα υπόλοιπα προσόντα. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται και μέσω συνέντευξης, όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπειρία ζωής και επαγγελματικής δράσης του κάθε υποψηφίου.


Διάρκεια

Το Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Συστημική Αναπαράσταση (Σ.Α.) είναι 3ετές και εκτείνεται σε τουλάχιστον 1,000 εκπαιδευτικές ώρες και έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει διεθνείς και εγχώριες προδιαγραφές ως προς την άσκηση επαγγέλματος συστημικού θεραπευτού/συμβούλου. Οι επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές / σύμβουλοι δύνανται να ολοκληρώσουν το Πρόγραμμα εντός 2ετίας.


Περιεχόμενο

Περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς:

 • Προσωπική Συστημική Θεραπεία/ Συμβουλευτική (150 ώρες)
 • Θεωρητική Κατάρτιση και Μεθοδολογία – Βιωματική Εμπειρία (550 ώρες)
 • Πρακτική άσκηση (200 ώρες)
 • Εποπτεία (70 ώρες)
 • Διεποπτεία (40 ώρες)


Ο Βασικός του Κορμός αναπτύσσεται κατά την 1η διετία και το τελευταίο έτος εστιάζεται στην Κλινική Μεθοδολογία και Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική κατά την Πρακτική Άσκηση του Εκπαιδευόμενου.
Η ολοκλήρωση του Προγράμματος προϋποθέτει επιτυχή ολοκλήρωση ατομικών και ομαδικών εργασιών, εκπόνηση διπλωματικής εργασίας καθώς και επιτυχούς αξιολόγησης από τους εκπαιδευτές

Σκοπός

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσης, αυτοσυνείδησης και δεξιότητας σε νόμους και αρχές των συστημάτων, καθώς και σε δυναμικές που παραμένουν κρυφές αλλά κυβερνούν τις ανθρώπινες σχέσεις και την ανθρώπινη ύπαρξη.
Το Πρόγραμμα αυτό χαρακτηρίζεται από εξατομικευμένη αλλά και συλλογική βιωματική εμπειρία, με σκοπό να γίνουμε πιο δεκτικοί απέναντι στην δική μας σκιά και πιο ανοιχτοί στην σκιά του άλλου, ανοίγοντας έτσι έναν νέο ορίζοντα αμοιβαίας κατανόησης και ευαισθησίας.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

 1. Βιογραφικό Σημείωμα
 2. Πτυχίο / Βεβαίωση Σπουδών
 3. Προσωπική Δήλωση Στόχου Ενδιαφερόμενου
 4. Συμπληρωμένη Αίτηση Συμμετοχής


Οδηγός Σπουδών
Για τον πλήρη Οδηγό Σπουδών επικοινωνήστε μαζί μας

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger

 

 • Διεύθυνση: Αθαμανίας 22, 10444
  Λόφος Σκουζέ (Μετρό Σεπόλια)
 • Tηλ/Φαξ: 210 - 67 10 228, 210 - 68 29 327, 6972 245452
 • Email: [email protected]

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…