ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Ιδρύθηκε και προεδρεύεται από τον Δρα Δημήτρη Σταυρόπουλο, Συστημικό Θεραπευτή EFTA και στελεχώνεται από έγκριτους ψυχολόγους, συστημικούς θεραπευτές και συμβούλους, καθώς και συμβούλους επιχειρήσεων.

Σκοπός του Ε.Ι.Σ.Α, είναι η παροχή συστημικών εκπαιδευτικών, θεραπευτικών/συμβουλευτικών υπηρεσιών σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και οργανισμούς/επιχειρήσεις/φορείς

Στόχος του Ε.Ι.Σ.Α, είναι η ευρεία διάδοση της μεθόδου διεθνώς καθώς και των αξιόπιστων εφαρμοστών της στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις εφαρμοσμένες επιστήμες και Μ.Α. στην κοινωνιολογία - ψυχολογία - φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Εργάζεται από το 1978 στην Ελλάδα, ως Σύμβουλος Επικοινωνίας και Συστημικός Θεραπευτής και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

Η προσωπική φιλία του από το 1973 με τον Bert Hellinger κατέστησε δυνατή την συμμετοχή του σε όλες τις εξελίξεις της Αναπαράστασης. Εισήγαγε στην Ελλάδα την μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης, όπως την ονόμασε ο ίδιος, και ίδρυσε το ‘Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης' Bert Hellinger.

Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ‘International Systemic Constellation Association’ (ISCA) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής & επόπτης της Γερμανικής Εταιρίας Συστημικής Αναπράστασης (DGfS). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και θεραπευτικά εργαστήρια. Έχει αρθρογραφήσει σε ξένα περιοδικά και έχει συγγράψει το βιβλίο Επιστροφή – Αρχέτυπα και Αναπαράσταση (Κλωθώ, 2007).

Η εργασία με τα Αρχέτυπα και η σύνδεση της συστημικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας με την αρχαιοελληνική μυθολογία, τραγωδία και φιλοσοφία εμπεδώνει ήδη την καινοτόμο θεραπευτική πρότασή του, το «Ελληνικό Παράδειγμα». Παράλληλα έχει αναπτύξει την ‘Ομαδική Συνήχηση’, μια προσέγγιση στην διεξαγωγή της Συστημικής Αναπαράστασης, που οργανικά προανήγγειλε και συνδέεται με την ‘Νέα Οικογενειακή Αναπαράσταση’ του Hellinger.

 

ΜΥΡΤΩ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΤΡΑ

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Είναι επιστήμονας Οργανωσιακής Συμπεριφοράς / Εργασιακής Ψυχολογίας με εξειδίκευση στην Ομαδική Δυναμική με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και Διοίκηση Δημόσιας Υγείας στις Η.Π.Α. Έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος σε νοσοκομεία, κέντρα γηριατρικής φροντίδας, αντικαρκινικά ιδρύματα και άλλους χώρους πρωτοβάθμιας και δευτεροβ άθμιας περίθαλψης στις Η.Π.Α. και στην Ελλάδα.

Από το 2006 δραστηριοποιείται ως Συστημική Επιχειρησιακή Σύμβουλος/Coach, Trainer και Mentor στον χώρο της Υγείας, της Εκπαίδευσης και των Επιχειρησεων. Το 2009 ολοκλήρωσε την Μετεκπαίδευσή της στην Συστημική Συμβουλευτική με εξειδίκευση στην Βιωματική Συστημική προσέγγιση και έκτοτε εργάζεται ατομικά και ομαδικά, ως Συστημική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση στην Συστημική Αναπαράσταση. Από το 2017 είναι πιστοποιημένη συντονίστρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια της Συστημικής Αναπαράστασης. Εξειδικεύεται σε θέματα υγείας και επιχειρησιακά συστήματα. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και της European Association for Counseling. Διατελεί απο το 2019 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.).

Απο το 2019, ίδρυσε και διοικεί το Ινστιτούτο Συστημικής Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης (Ι.Σ.Σ.Ε.),  υπο το οποίο υλοποιούνται τα προγράμματα εκπαίδευσης και θεραπείας/συμβουλευτικής του Ε.Ι.Σ.Α.

 

Οι τρέχουσες πιστοποιήσεις  αφορούν μόνον απόφοιτους των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Ι.Σ.Σ.Ε.Ε. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger

 

  • Διεύθυνση: Μουσών 1 (Κηφισίας & Κατεχάκη/μετρό Πανόρμου),
    11524 (1ος ορ.) 
  • Tηλ/Φαξ: 210 6710228, 697 224 5452
  • Email: info@anaparastasi.gr
  • Δείτε στο χάρτη

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…