ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (Δημήτρης Σταυρόπουλος, 2007)

Το τι σημαίνουν για μας οι τάξεις, το διδαχτήκαμε αρχικά από τους μεγάλους έλληνες τραγικούς ποιητές και φιλοσόφους. Εκείνοι, ανεξάρτητα από τους κυρίαρχους μύθους, κοίταξαν απροκατάληπτα και ανεμπόδιστα το εμφανές… Έτσι, έφτασαν σε αποκαλύψεις, οι οποίες καθορίζουν μέχρι σήμερα τις σκέψεις και τις πράξεις μας…

Ο Δρ Δημήτρης Σταυρόπουλος, με τον οποίο είμαι φιλικά συνδεδεμένος και ο οποίος με συνόδεψε για μεγάλο διάστημα στο δρόμο που οδήγησε σ’αυτές τις γνώσεις, θέλησε να τις μεταφέρει στο ελληνικό κοινό…
Συζητώντας συχνά μαζί μου για τις ελληνικές τραγωδίες, μου υπέδειξε τους συσχετισμούς ανάμεσα στις τραγωδίες και στις τραγικές εμπλοκές στις οικογένειες. Έχει διακρίνει πως, ό,τι καταλογιζόταν στους θεούς, δεν είναι άλλο από την επίδραση στην ψυχή των κρυμμένων τάξεων της αγάπης, που φέρνει στο φως η οικογενειακή αναπαράσταση.

 

 ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ (Bert Hellinger, 2007)

Σε αυτό το βιβλίο ‘περισσότερο’ σημαίνει ‘ουσιαστικό’. Περισσότερο είναι αυτό που εξυπηρετεί την ζωή και την ευτυχία που διαρκεί. Ποια ευτυχία διαρκεί; Η ευτυχία που μέσα μας αισθάνεται πλήρης, γιατί την σεβόμαστε και την μοιραζόμαστε.
Πώς την μοιραζόμαστε ; Με το να είμαστε καλοπροαίρετοι προς τους άλλους ανθρώπους και να επιθυμούμε το καλό τους από κάθε άποψη. Έτσι χαίρεται η ευτυχία μας. Αισθάνεται καλά μέσα μας και θέλει και εμείς να είμαστε καλά - σε διαρκή πληρότητα.
Το τι σημαίνει καλή πρόθεση και τι οδηγεί σε αυτή, το μαθαίνουμε με έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο στην οικογενειακή αναπαράσταση.
Σε αυτό το βιβλίο συγκέντρωσα εύκολα και κατανοητά αυτό που έχει αποκαλύψει η συστημική αναπαράσταση μέχρι σήμερα σχετικά με την ευτυχία που διαρκεί. Περιγράφω κυρίως αυτό που έφερε στο φως σχετικά με την ζωή και την αγάπη. Σε αυτό το βιβλίο, οι λέξεις φτάνουν βαθιά στην ψυχή και την κινητοποιούν άμεσα. Την θέτουν σε μια κίνηση αγάπης που διαρκεί. Και πώς παραμένει η ψυχή σε αυτήν την κίνηση; Με την ευτυχία που διαρκεί.

 

 Η ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Bert Hellinger, G. Weber και H. Beaumont, 2002)

Το βασικό εγχειρίδιο Σ.Α. από τον ίδιο τον Bert Hellinger και τους πρώτους συνεργάτες του.
Ο αναγνώστης προσκαλείται να αναγνωρίσει τις νομοτέλειες που διέπουν τα συστήματα, την δυναμική στην συγκρότηση της οικογένειας και στις θέσεις των μελών της διαγενεαλογικά.

 

 

Last modified on Tuesday, 15 May 2018 13:41

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger

 

  • Διεύθυνση: Μουσών 1 (Κηφισίας & Κατεχάκη/μετρό Πανόρμου),
    11524 (1ος ορ.) 
  • Tηλ/Φαξ: 210 6710228, 697 224 5452
  • Email: info@anaparastasi.gr
  • Δείτε στο χάρτη

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…