ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ
Η εργασία με τα Αρχέτυπα μέσω της Συστημικής Αναπαράστασης αποτελεί την πρόταση του Ινστιτούτου μας στην διεθνή φιλοσοφική και ψυχοθεραπευτική κοινότητα ως το ‘Ελληνικό Παράδειγμα’. Η αναπαραγωγή και εκπροσώπηση αρχέγονων μορφών και εικόνων μέσα στα μυθολογικά τους συστήματα επιφέρει μια βαθιά επαφή με την παρακαταθήκη των προγόνων μας και αναδεικνύει την Φιλοσοφία ως Θεραπεία, κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Η διαδικασία είναι κυρίως βιωματική. Αποκαλύπτει τα αρχετυπικά χαράγματα εντός μας και επιτρέπει ένα μυητικό οδοιπορικό αυτογνωσίας, χωρίς καμία αναφορά σε προσωπικά δεδομένα και χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις στην αρχαιοελληνική γραμματεία.

Ο καθένας μας προσεγγίζει άδηλες πτυχές εσωτερικής πληροφορίας για τον ίδιο, τους προγόνους και τους γύρω του. Έτσι, διαφωτίζεται η αντίληψη για τον Εαυτό και τον Κόσμο, εμπεδώνεται μια ισχυρή ταυτότητα και κατακτάται μια βαθύτερη κατανόηση της εκδηλούμενης συμπεριφοράς και των ανθρώπινων σχέσεων. Προσεγγίζεται, μάλιστα, μια προσωπική αλλά και συλλογική αυτογνωσία άμεσα εφαρμόσιμη στην ζωή και το επάγγελμα.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ 2019-20  "ΤΡΑΥΜΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ"        

 

 

1ο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ  

‘Ο ΤΡΩΣΑΣ & ΙΑΣΕΤΑΙ’… & ΙΑΘΗΣΕΤΑΙ’ 2ο  ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ  

‘ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΕΙΡΩΝΑΣ: Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ’ 


3ο  ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ   

‘ΙΑΝΟΣ: Η ΔΙΠΛΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ’


4ο  ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ    (Τοποθεσία: ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - Επιδαύρεια 2020)
 
‘ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΥΪΣΜΟΥ & ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ’ 

 

 

 

                                                                                            Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…