ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ
Η εργασία με τα Αρχέτυπα μέσω της Συστημικής Αναπαράστασης αποτελεί την πρόταση του Ινστιτούτου μας στην διεθνή φιλοσοφική και ψυχοθεραπευτική κοινότητα ως το ‘Ελληνικό Παράδειγμα’. Η αναπαραγωγή και εκπροσώπηση αρχέγονων μορφών και εικόνων μέσα στα μυθολογικά τους συστήματα επιφέρει μια βαθιά επαφή με την παρακαταθήκη των προγόνων μας και αναδεικνύει την Φιλοσοφία ως Θεραπεία, κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Η διαδικασία είναι κυρίως βιωματική. Αποκαλύπτει τα αρχετυπικά χαράγματα εντός μας και επιτρέπει ένα μυητικό οδοιπορικό αυτογνωσίας, χωρίς καμία αναφορά σε προσωπικά δεδομένα και χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις στην αρχαιοελληνική γραμματεία.
Ο καθένας μας προσεγγίζει άδηλες πτυχές εσωτερικής πληροφορίας για τον ίδιο, τους προγόνους και τους γύρω του. Έτσι, διαφωτίζεται η αντίληψη για τον Εαυτό και τον Κόσμο, εμπεδώνεται μια ισχυρή ταυτότητα και κατακτάται μια βαθύτερη κατανόηση της εκδηλούμενης συμπεριφοράς και των ανθρώπινων σχέσεων. Προσεγγίζεται, μάλιστα, μια προσωπική αλλά και συλλογική αυτογνωσία άμεσα εφαρμόσιμη στην ζωή και το επάγγελμα.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ 2021-22  

 

Αρχέτυπα & Συστημική Αναπαράσταση      

Εισηγητής: Δρ Δημήτρης Σταυρόπουλος, Συστημικός Θεραπευτής ΕΛΕΣΥΘ, EFTA, DGfS, εμπνευστής  της πρότασης 'Το Ελληνικό Παράδειγμα'

Ολόκληρη η ιστορία της Φιλοσοφίας, από τις απαρχές της έως και την σύγχρονη Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, είναι γεμάτη από παραδείγματα και προσπάθειες προσδιορισμού της βαθύτερης φύσης του ανθρώπου, των ορίων και των δυνατοτήτων αυτοπραγμάτωσης και νοηματοδότησης της ζωής του. 

Σε αυτήν την διεπιστημονική Ομάδα Αρχετύπων, η συστημική φαινομενολογική προσέγγιση και η μέθοδος της Συστημικής Αναπαράστασης συνδέονται με τα Αρχέτυπα και ερευνούν τις κρυμμένες τάξεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα Αρχέτυπα διαμορφώνουν ένα νέο όριο, όπου οι κατάλληλες συστημικές λύσεις μπορούν να αναδείξουν την γενικευμένη ισχύ καθώς και την υπερπολιτισμική επίδρασή τους. 

Η πρωτότυπη βιωματική αναπαραγωγή των αρχετυπικών συμβολικών εικόνων και πεδίων φαίνεται να διαπερνά τους αιώνες και να μας συνδέει με τις απώτατες ρίζες μας που αναδύονται ως ζώντα και ενεργά, άρα και επιδεκτικά μεταβολών, στοιχεία μέσα μας, σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Στόχος, η επανασύνδεση με τις κοινές ρίζες και τις προγονικές προτάσεις λύσεων.

 

Θεματολογία 

 Σάββατο 11-5μ.μ.  29/01/22

  1. Ο Πυρήνας των Οικογενειακών Συστημάτων – Το Ζευγάρι

          Δοκιμασίες στην Συντροφικότητα

          Αποδοχή από την Οικογένεια Καταγωγής

          Εμπλοκές & Λύσεις

         ‘Έρως και Ψυχή’ – workshop

 

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ: μεσω πλατφόρμας ΖΟΟΜ

ΑΞΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  80 ΕΥΡΩ +ΦΠΑ

Ο ΦΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται - εξαιρείται για φορολογικά ενεργούς επαγγελματίες συμβούλους/θεραπευτές / εργαζομένων του ψυχοκοινωνικού χώρου, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε στο δημόσιο.

* Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας–περιορισμένος αριθμός θέσεων.  Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την καταβολή του κόστους εγγραφής και κατάθεση της οριζόμενης προκαταβολής  στον λογαριασμό Alpha Bank GR23 0140 1100 1100 0278 6053 266  με αναγραφή αιτιολογίας το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.


                                        Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger

 

  • Διεύθυνση: Μουσών 1 (Κηφισίας & Κατεχάκη/μετρό Πανόρμου),
    11524 (1ος ορ.) 
  • Tηλ/Φαξ: 210 6710228, 697 224 5452
  • Email: info@anaparastasi.gr
  • Δείτε στο χάρτη

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…